Selecteer een pagina

Massagetherapie

stilstaan bij jezelf en voelen hoe het werkelijk met je is.

Stress en burn-out

Ons hedendaags leven vraagt veel van ons. Er moeten veel ballen (werk, relaties, kinderen, mantelzorg) in de lucht gehouden worden en dat vraagt mentaal veel van ons, maar ook van ons lichaam. Bij stress spannen onze spieren zich aan, de hartslag gaat omhoog en de adem versnelt. Dat is geen probleem als het niet te lang duurt en je daarna weer tot rust kunt komen. Maar soms lukt het niet goed meer om tot rust te komen. Er kunnen dan spanningsklachten, slaapproblemen, concentratieproblemen ontstaan of je krijgt een kort lontje. Sommige mensen raken het contact met hun gevoel kwijt. Massagetherapie helpt om je lichaam weer tot rust te brengen. De fysieke aanraking zorgt ervoor dat er hormonen (zoals serotonine, oxytocine) worden geproduceerd die een gevoel van welbevinden veroorzaken. Daarnaast haalt massagetherapie je uit je hoofd en brengt het de aandacht weer naar je lichaam. Zodat je kan gaan voelen hoe het werkelijk met je is.

Fysieke en emotionele pijn

Fysieke en emotionele pijn gaan vaak samen op. Als je bijvoorbeeld na een valpartij je enkel hebt gekneusd, heb je fysieke pijn aan je enkel. Je lichaam is in staat dit gewoon weer te genezen. Maar als het ten gevolge van een ongeluk is, dan kan je ook flink geschrokken zijn. Die stress kan je dan nog bij je dragen. Ook kan je pijn ervaren omdat je bepaalde emoties niet wilt voelen omdat je geleerd hebt dat deze er niet mogen zijn. Je moet flink zijn bijvoorbeeld en mag niet huilen. Dat onderdrukken kost veel energie en gaat vaak gepaard met spierspanning. En deze spanning kan dan weer leiden tot fysieke pijn. Massagetherapie helpt om te (leren) luisteren naar de signalen van je lichaam.

Ingrijpende gebeurtenis en verlies (trauma en rouw)

Soms maken we zulke ingrijpende gebeurtenissen mee dat we ze niet meteen kunnen verwerken. Ons zenuwstelsel registreert al deze ervaringen en zo kan het opgeslagen worden in ons lichaam. Na een ingrijpende gebeurtenis is het daarom goed je zenuwstelsel weer tot rust te laten komen en de gebeurtenis alsnog een plek te geven. Lange tijd werd gedacht dat trauma iets exceptioneels was, maar het wordt steeds duidelijker dat trauma veel voorkomt.

Tot rust komen, inzicht krijgen en goede zelfzorg

Mijn behandelingen zijn verweven met Mindfulness en Focusing. Dat betekent dat we tijdens een massage stilstaan bij gevoelens, emoties, gedachten en lichamelijke sensaties in het huidige moment. We volgen wat jouw lichaam aangeeft. Vaak begint een behandeling met een bodyscan, dit is een met aandacht aftasten van je lichaam. Focusing is een techniek waarbij je vanuit een niet oordelende houding aanwezig bent bij wat zich in je lichaam afspeelt . Alles mag precies zijn zoals het is. Er hoeft niets verandert te worden en dat is juist de kracht van de behandeling. Zie ook mijn blog over Focusing: klik hier

Door met je aandacht naar binnen te gaan, op te merken hoe jouw lichaam voelt, welke gedachten er komen en welke gevoelens er zijn, raak je steeds vertrouwder met jezelf. Dan kan je gaan voelen wat jij nodig hebt en keuzes maken die vanuit jezelf komen in plaats van wat de buitenwereld van je verlangt. Je lijf kan zich weer ontspannen en je levensenergie weer stromen. Je zit lekkerder in je vel, je merkt beter op wat er met je gebeurt en daardoor kan je ook leed beter aan. Je zorgt goed voor jezelf en geniet van het leven.

[

Inzicht

Door opmerkzaamheid (mindfulness), krijg je meer zicht op je patronen en gewoonten.

Evenwicht

Door meer contact met je lijf, blijf je ook aanwezig bij lastige dingen.

Zelfzorg

Door te voelen wat wel of niet goed voor je is, kan je betere keuzes maken.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Bij binnenkomst ontvang je een kop thee en vertel je hoe het met je gaat. Vervolgens begeleid ik je zodat jouw aandacht naar je lichaam gaat en je kunt opmerken hoe het daar voelt, dat heet ook wel een bodyscan. Meestal ga je dan voelen waar je lichaam behoefte aan heeft. In onderling overleg bepalen we een behandeling (zie ook veelgestelde vragen). Dan volgt in alle rust en met aandacht een behandeling op de massagetafel. Na de behandeling hebben we nog een kort gesprek over wat je hebt ervaren.

De ervaring leert, dat het goed is om de tijd na de behandeling in relatieve rust door te brengen.

 

Ja, ik wil een afspraak maken!

Wat kost een massagetherapie behandeling?

VERGOEDING

Omdat ik aangesloten ben bij de LVNT, een beroepsorganisatie, komen behandelingen eventueel in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding indien je aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van je eigen aanvullende verzekering. Meer informatie over de verschillende verzekeraars vind je hier.

Ik voldoe aan de PLATO eindtermen van 2017. Voor het tuchtrecht ben ik aangesloten bij de RBCZ. Ook ben ik aangesloten bij het Holos netwerk.

Ik help je om in alle rust en met compassie te luisteren naar je innerlijke wijsheid.

Een betere wereld begint bij jezelf.

 In 2002 ben ik begonnen met de opleiding bij Holos, academie voor massagetherapie. Het uitgangspunt bij de opleiding is: “Zijn met wat is”. Dat kleine zinnetje bleek nog helemaal niet zo makkelijk uit te voeren. Vaak wilde ik juist helemaal niet “zijn met wat is”. Ik wilde van de pijn af, iets moest weg of er moest juist iets zijn wat er niet was. Langzaam aan leerde ik bij de pijn stil te staan of op te merken welk gevecht er in mij gaande was. Dat vergt moed, want sommige dingen hebben we niet voor niets uit ons bewustzijn verdrongen. Maar als je met compassie en vriendelijkheid naar jezelf leert luisteren, kan er meer bewustzijn komen en krijg je meer begrip voor jezelf (en ook voor anderen).

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat een klacht nooit op zichzelf staat. Alles beïnvloed elkaar. Je ervaart bijvoorbeeld te veel werkdruk vanwege een personeelstekort. Hierdoor ga je meer uren werken. Omdat je ook nog een gezin hebt met verantwoordelijkheden, ga je te laat naar bed. Je bouwt een slaaptekort op en kunt daardoor minder werk aan. Je ervaart nog meer werkdruk.

Heb jij last van spanningklachten?

Wacht dan niet langer en maak een afspraak!

Ervaringen van mijn cliënten

 

Ik heb MS, gelukkig in een milde vorm, maar toch is het iedere dag weer kijken hoe mijn lichaam en geest die dag zijn. Het is een weldaad voor mij als ik bij Marijke ben geweest.

Ze kijkt verder dan alleen maar “masseren”. Ze luistert goed wat je klachten zijn en voert dat door in de goede en juiste massage voor mij. Heel fijn!

 

 

Nicolette

In een moeilijke periode in mijn leven ben ik in de praktijk van Marijke terecht gekomen.

Door haar rustige uitstraling, doortastende vragen, haar luisterend oor en effectieve massages sta ik nu weer sterker en evenwichtiger in het leven. Als ik het gevoel heb er helemaal alleen voor te staan en de hele wereld op mijn schouders rust weet Marijke mij de spiegel voor te houden en de juiste richting aan te geven. Na zo’n bezoek voel ik mij enorm ontlast en heb ik het gevoel er weer een tijdje tegenaan te kunnen. Ik ervaar mijn 6 wekelijkse consult bij Marijke als een kadootje aan mijzelf, ik kijk er iedere keer weer naar uit omdat ik weet wat het voor mij doet.

Lida

Veelgestelde vragen

Moet ik iets meenemen?

Nee, je hoeft niets mee te nemen. Handdoeken en olie zijn aanwezig. Alleen als je een allergie hebt, is het handig om je eigen massageolie mee te nemen. Zo weet je zeker dat je geen reactie krijgt.

Welke behandeling kan ik kiezen?

Een behandeling wordt altijd in onderling overleg bepaald. We kiezen iets wat op dat moment het best bij jou past. Natuurlijk kan je daarbij ook je wensen kenbaar maken.

Het kan een klassieke massage, een polariteitsmassage, een voetreflexmassage, een bindweefselmassage, een chakramassage, holistic pulsing of een focussessie zijn. Vaak zal er veel aandacht zijn voor een bepaald lichaamsdeel, bijvoorbeeld je buik, rug, schouders/nek, hoofd of benen.

Wanneer kies ik voor een traject?

Als je al langer met bepaalde klachten rondloopt, zal dit natuurlijk niet met één behandeling weg zijn. En als er iets in je leven speelt wat moeilijk is, is dat ook niet meteen over. Ook als je echt kennis wilt maken met massagetherapie en haar mogelijkheden, is één behandeling niet voldoende. Kom gerust een keer kennismaken en na de eerste behandeling kan je beslissen of je vaker wilt komen.

Moet ik een traject in een keer betalen?

Nee, dat hoeft niet. Je krijgt per behandeling een factuur die je dan betaald.

Meer ontspanning, meer rust en authentieker leven?