Selecteer een pagina

Massagetherapie

stilstaan bij jezelf en voelen hoe het werkelijk met je is.

[

Je lijf voelt gespannen en je hoofd is vol.

Je zou graag tot rust komen, maar weet niet goed hoe. Als je probeert te ontspannen of mediteren voel je alleen maar spanning en je wordt dol van je eigen gedachten.

[

Je leven liep op rolletjes, maar ineens is alles anders.

Je had het goed voor elkaar maar ineens krijg je te maken met ziekte, rouw, scheiding of een andere ingrijpende gebeurtenis.

[

Je bent kritisch naar jezelf en zou graag wat meer ontspannen in het leven staan.

Je hoort vaak een kritisch stemmetje, het is eigenlijk nooit goed genoeg. Voor een ander heb je vaak meer begrip dan voor jezelf.

Tot rust komen en aandacht voor jezelf

Zou jij ook graag evenwichtiger in het leven staan? Je wat minder laten raken door alles wat er om je heen en in de wereld gebeurd. Meer zicht krijgen op wat jouw emoties je te vertellen hebben en op jouw gewoontepatronen. Door met je aandacht naar binnen te gaan, op te merken hoe jouw lichaam voelt, welke gedachten er komen en welke gevoelens er zijn, raak je steeds vertrouwder met jezelf. Dan kan je gaan voelen wat jij nodig hebt en keuzes maken die vanuit jezelf komen in plaats van wat de buitenwereld van je verlangt. Je lijf kan zich weer ontspannen en je levensenergie weer stromen. Je zit lekkerder in je vel, je merkt beter op wat er met je gebeurt en daardoor kan je ook het leed beter aan. Je zorgt goed voor jezelf en geniet van het leven.

Ik help je om in alle rust en met compassie te luisteren naar je innerlijke wijsheid.

Een betere wereld begint bij jezelf.

 In 2002 ben ik begonnen met de opleiding bij Holos, academie voor massagetherapie. Het uitgangspunt bij de opleiding is: “Zijn met wat is”. Dat kleine zinnetje bleek nog helemaal niet zo makkelijk uit te voeren. Vaak wilde ik juist helemaal niet “zijn met wat is”. Ik wilde van de pijn af, iets moest weg of er moest juist iets zijn wat er niet was. Langzaam aan leerde ik bij de pijn stil te staan of op te merken welk gevecht er in mij gaande was. Dat vergt moed, want sommige dingen hebben we niet voor niets uit ons bewustzijn verdrongen. Maar als je met compassie en vriendelijkheid naar jezelf leert luisteren, kan er meer bewustzijn komen en krijg je meer begrip voor jezelf (en ook voor anderen).

Ik werk vanuit een holistische visie. Want jij bent een samenspel van lichamelijke, mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten.

Lekker in je vel door te luisteren naar je lijf en je gevoel.

[

Inzicht

Door opmerkzaamheid (mindfulness), krijg je meer zicht op je patronen en gewoonten.

Evenwicht

Door meer contact met je lijf, blijf je ook aanwezig bij lastige dingen.

Zelfzorg

Door te voelen wat wel of niet goed voor je is, kan je betere keuzes maken.

Ervaringen van mijn cliënten

 

Ik heb MS, gelukkig in een milde vorm, maar toch is het iedere dag weer kijken hoe mijn lichaam en geest die dag zijn. Het is een weldaad voor mij als ik bij Marijke ben geweest.

Ze kijkt verder dan alleen maar “masseren”. Ze luistert goed wat je klachten zijn en voert dat door in de goede en juiste massage voor mij. Heel fijn!

 

 

Nicolette

In een moeilijke periode in mijn leven ben ik in de praktijk van Marijke terecht gekomen.

Door haar rustige uitstraling, doortastende vragen, haar luisterend oor en effectieve massages sta ik nu weer sterker en evenwichtiger in het leven. Als ik het gevoel heb er helemaal alleen voor te staan en de hele wereld op mijn schouders rust weet Marijke mij de spiegel voor te houden en de juiste richting aan te geven. Na zo’n bezoek voel ik mij enorm ontlast en heb ik het gevoel er weer een tijdje tegenaan te kunnen. Ik ervaar mijn 6 wekelijkse consult bij Marijke als een kadootje aan mijzelf, ik kijk er iedere keer weer naar uit omdat ik weet wat het voor mij doet.

Lida

Hoe ziet een behandeling er uit?

Bij binnenkomst ontvang je een kopje thee en vertel je hoe het met je gaat. Vervolgens begeleid ik je zodat je aandacht naar je lichaam gaat en je kunt opmerken hoe het daar voelt, dat heet ook wel een bodyscan. Meestal ga je dan voelen waar je lichaam behoefte aan heeft. In onderling overleg bepalen we een behandeling. Dan volgt in alle rust en met aandacht een behandeling op de massagetafel. Na de behandeling hebben we onder het genot van een kopje thee nog een kort gesprek over wat je ervaren hebt.

 

VERGOEDING

Omdat ik aangesloten ben bij de LVNT, een beroepsorganisatie, komen behandelingen eventueel in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding indien je aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van je eigen aanvullende verzekering. Meer informatie over de verschillende verzekeraars vind je hier.

Ik voldoe aan de PLATO eindtermen van 2017. Voor het tuchtrecht ben ik aangesloten bij de RBCZ. Ook ben ik aangesloten bij het Holos netwerk.

Heeft jouw lijf veel te vertellen?

Wacht dan niet langer, start met luisteren.

Veelgestelde vragen

Moet ik iets meenemen?

Nee, je hoeft niets mee te nemen. Handdoeken en olie zijn aanwezig. Alleen als je een allergie hebt, is het handig om je eigen massageolie mee te nemen. Zo weet je zeker dat je geen reactie krijgt.

Welke behandeling kan ik kiezen?

Een behandeling wordt altijd in onderling overleg bepaald. We kiezen iets wat op dat moment het best bij jou past. Natuurlijk kan je daarbij ook je wensen kenbaar maken.

Het kan een klassieke massage, een polariteitsmassage, een voetreflexmassage, een bindweefselmassage, een chakramassage, holistic pulsing of een focussessie zijn. Vaak zal er veel aandacht zijn voor een bepaald lichaamsdeel, bijvoorbeeld je buik, rug, schouders/nek, hoofd of benen.

Wanneer kies ik voor een traject?

Als je al langer met bepaalde klachten rondloopt, zal dit natuurlijk niet met één behandeling weg zijn. En als er iets in je leven speelt wat moeilijk is, is dat ook niet meteen over. Ook als je echt kennis wilt maken met massagetherapie en haar mogelijkheden, is één behandeling niet voldoende. Kom gerust een keer kennismaken en na de eerste behandeling kan je beslissen of je vaker wilt komen.

Moet ik een traject in een keer betalen?

Nee, dat hoeft niet. Je krijgt per behandeling een factuur die je dan betaald.

Ervaringen van mijn cliënten

 

 

Bij Marijke voel ik me helemaal op mijn gemak. Ze heeft veel aandacht voor je en voor eventuele klachten.

De massages zijn aandachtsvol en heel erg fijn. Vooral de voetreflexmassage ervaar ik als zeer ontspannend en helend.

Kortom een aanrader.

Jo

Meer ontspanning, meer rust en authentieker leven?