Selecteer een pagina

Blog

Wat is focusing?

Wat is focusing?

Focussen is in de jaren zeventig ontwikkelt door Eugine Gendlin. In die tijd ontdekte hij dat sommige mensen meer baat hadden bij therapie dan anderen. Het bleek dat deze mensen van nature op een bepaalde manier met zichzelf omgaan. Eugine Gendlin heeft deze manier van met jezelf omgaan uitgewerkt tot de methode focusing.

lees verder
Wat is een holistische massage?

Wat is een holistische massage?

Misschien vraag jij je ook wel af wat nu eigenlijk een holistische massage is. In het woord holistisch zit het woord holos, wat “het geheel” betekent in het Grieks. Binnen de holistische visie wordt aandacht besteed aan de gehele mens. Hierbij zijn vijf gebieden te onderscheiden: sociaal, mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel.

lees verder
Zelfcompassie en zelfkritiek.

Zelfcompassie en zelfkritiek.

Bij zelfcompassie zorg je daarom juist goed voor jezelf ook als er iets moeilijks in je leven gebeurt. Mensen met veel zelfcompassie erkennen dat niemand perfect is en dat mislukken en het meemaken van moeilijkheden in het leven er nu eenmaal bij horen. Het leven loopt nu eenmaal wel eens anders dan je gedacht of gehoopt had.

lees verder
Interbeing

Interbeing

Omschrijving;
Het begrip Interbeing verwijst naar het onderling afhankelijk bestaan van alle dingen. Als je naar je thee kijkt, zie je daar de regen in, maar je kunt ook de theeblaadjes zien en het pakje thee, dat je kocht in de winkel. Om dat pakje thee in de winkel te kunnen verkopen, is arbeid verricht, daar hebben veel mensen aan gewerkt. Je kopje thee bestaat dus uit veel, niet-thee-elementen.

lees verder