Ontmoet mij,
het lijkt mij leuk jou te ont-moeten

Over Marijke

Al van jongsafaan ben ik geïnteresseerd in mensen. Bij ons thuis was het een zoete inval, het zat er altijd vol met, voor mij, grote mensen. Ik ben een nakomertje en scheelde 10,5 jaar met de jongste. Ik vroeg mij vaak af, waarom al die mensen deden wat ze deden en hoe het zou zijn om die ander te zijn. Waarom discussieerden ze altijd met elkaar, waarom vond iedereen dat hij gelijk had, waarom met zoveel emoties en waarom luisterden ze niet gewoon naar elkaar?

Niet zo gek dus dat ik na de middelbare school psychologie ging studeren, hoewel ik ook theologie heb overwogen. Het Nederlands Hervormde geloof speelde een grote rol in ons gezin, maar ik zag mijzelf geen keurige dominee worden, daar was ik iets te rebels voor in die tijd. De oosters filosofie vond ik wel interessant. Ik begon met transcendente meditatie en ik schreef mij tijdens mijn studie in voor een onderzoek dat “Bewustzijn en bewust Zijn” heette. Hiervoor werd ik geïnterviewd en de strekking van mijn verhaal was “ dat alle geloven het in de kern over hetzelfde hadden”.

Maar de cijfertjes en de statistieken en de wetenschappelijke benadering van mensen spraken me niet aan. Ik stopte met de studie. Ik zag ook niet zo goed hoe ik als 21-jarige al die grote mensen problematiek kon oplossen en ik vond ook dat ik levenservaring miste.

Na diverse werkzaamheden ben ik leidinggevende in een kinderdagverblijf geworden. Dit vond ik erg leuk en afwisselend werk. Organiseren, administratieve zaken en zorgen dat de leidsters, kinderen en de ouders het naar hun zin hadden. Dit werk heb ik ongeveer vijftien jaar met heel veel plezier gedaan.

Maar rond mijn veertigste begon er iets te kriebelen. Blijf ik dit mijn hele leven doen of zoek ik een nieuwe uitdaging. Mijn interesses in spiritualiteit en bewustwording kwamen weer boven. Mijn keuze viel toen op het Cico (Centrum voor intuïtieve en creatieve ontwikkeling) en Holos, academie voor massagetherapie.
Hier ging het om ervaren. Over contact. Over jezelf mogen zijn. Geen adviezen geven en krijgen. Naar elkaar luisteren. Hier had ik altijd naar verlangd en tegelijkertijd was het vreemd omdat ik dit niet gewend was. Geen adviezen krijgen, gaf een vreemd soort houvastloosheid. Wat werd er van mij verwacht? Waar moest ik aan voldoen? En wat was hier het nut van?

Al deze vragen vonden een plek toen ik ze in een groter kader kon plaatsen. Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh, een boeddhistisch Zenmonnik en vredesactivist. Na een mindfulnesstraining, ben ik gaan mediteren in een sangha in zijn traditie. Momenteel volg ik een tweejarig-traject om de 14 aandachtsoefeningen (meer weten: kijk onder inspiratie) aan te nemen en mijzelf verder te ontwikkelen. Inmiddels ben ik co-begeleider van de sangha-avonden.

Ik laat mij inspireren door bovengenoemde traditie en werk vanuit compassie en een holistische visie, dat wil zeggen dat er aandacht is voor diverse lagen in jou, je lichaam, je geest, emoties, relaties en zingeving. Ik heb geen oplossing voor je, maar begeleid je in het vinden van je eigen wijsheid doordat je luistert naar je lichaam.

Hieronder kun je lezen hoe mensen mijn massages hebben ervaren:

Ik ben bij Marijke gekomen toen ik erg veel last had van mijn armen. Ik was al bij een andere therapeut geweest, die mij vertelde dat ik helemaal in het doen was beland. Ik wilde niet meer in therapie, maar wel gemasseerd worden. Doordat Marijke mijn armen liftte en zachtjes heen en weer schudde, ging ik voelen dat ik heel veel vast hield in mijn armen. Het voelde als controle houden. Na een paar sessies, kon ik al veel meer loslaten. En dat had ook invloed op de rest van mijn leven. Mijn armen doen geen pijn meer. Marijke heb ik als empatisch en begripvol ervaren. Ze geeft je alle ruimte om te ervaren.

Sanne

Communicatie adviseur, moeder

In een periode dat ik relatieproblemen had en een andere baan kreeg, ben ik in de praktijk van Marijke gekomen. Het was een hectische tijd. De problemen die ik in mijn relatie had, had ik ook met mijn moeder. Ik voelde geen steun en hield continu rekening met iedereen. Door de massages kwam ik elke keer weer tot rust. De problemen waar ik mee binnenkwam, leken na de massage wel verdwenen. Ik voelde me dan helemaal Zen. Vreemd dat er zo’n groot verschil kan bestaan. Ik zit nu veel beter in mijn vel. Ik ben Marijke dankbaar voor haar oprechte aandacht en de fijne massages.

Anneloes

Jurist


Zou jij ook graag weer helemaal Zen worden?

Kijk dan wat een aandachtige massage voor je kan doen.

OVER LUISTERRIJK MASSAGE

In 2006 ben ik met mijn praktijk begonnen. Ik was op zoek naar een naam, die ook iets over mijzelf zei. Tijdens de opleidingen was ik veel tegen gekomen over “luisteren”.
Luisteren naar mijn gevoel, mijn lichaam en intuïtie, maar ook luisteren naar elkaar.

Ook mijn eigen naam wilde ik erin verwerken. Dat is het tweede deel geworden. Rijk, zo wordt ik namelijk ook wel eens genoemd. Vanuit Zijnsoriëntatie kende ik de term, Armoede- en Rijkdomsbewustzijn. Voor mij verwijst “rijk” hier ook naar.
Toen ik in het boek “In vrouwelijkheid” van Marianne Williamson het woord “luisterrijk” tegenkwam, was de naam van mijn praktijk geboren. Zij zegt daarin:
“Alleen een verlichte spirituele kijk op de wereld kan zowel mannen als vrouwen in al hun werkelijke luister laten zien. We zijn LUISTERRIJK …”.

Rond die tijd kwam ik ook in aanraking met Kwan Yin. Mijn broer had namelijk een beeld van haar waar hij erg door geraakt was. Toen ik opzocht waar ze voor stond vond ik het volgende: Haar volledige naam Kuan Shih Yin betekent zoveel als: “Zij die luistert naar het hulpgeschrei van de wereld en te hulp schiet”. Kwan Yin heeft veel overeenkomsten met Maria. Beide vrouwen staan voor mededogen en vergeving.
Mijn broer is in 2009 overleden, maar er staat nu ook een Kwan Yin in mijn achtertuin en voor mij verwijst de naam van mijn praktijk nu ook naar haar.

Luisterrijk massage

Van Alphenstraat 8
3581 JB

 Utrecht

06 51 238 538

info[at]luisterijkmassage.nl

KvK-nummer: 30261815
Lid VNT en RBCZ
Lid Holos-netwerk
AGB-zorgverlenerscode: 90-049790
AGB-praktijkcode: 90-58178

Wil jij ook weer Zen worden?

Maak dan een afspraak.

Luisterrijk massage

Pin It on Pinterest

Share This