Meer zicht in jezelf

Over mij

Al van jongsafaan ben ik geïnteresseerd in mensen. Bij ons thuis was het een zoete inval, het zat er altijd vol met, voor mij, grote mensen. Ik ben een nakomertje en scheelde 10,5 jaar met de jongste. Ik vroeg mij vaak af, waarom al die mensen deden wat ze deden en hoe het zou zijn om die ander te zijn. Waarom discussieerden ze altijd met elkaar, waarom vond iedereen dat hij gelijk had, waarom met zoveel emoties en waarom luisterden ze niet gewoon naar elkaar?

Niet zo gek dus dat ik na de middelbare school psychologie ging studeren, hoewel ik ook theologie heb overwogen. Het Nederlands Hervormde geloof speelde een grote rol in ons gezin, maar ik zag mijzelf geen keurige dominee worden, daar was ik iets te rebels voor in die tijd. De oosters filosofie vond ik wel interessant. Ik begon met transcendente meditatie en ik schreef mij tijdens mijn studie in voor een onderzoek dat “Bewustzijn en bewust Zijn” heette. Hiervoor werd ik geïnterviewd en de strekking van mijn verhaal was “ dat alle geloven het in de kern over hetzelfde hadden”.

Maar de cijfertjes en de statistieken en de wetenschappelijke benadering van mensen spraken me niet aan. Ik stopte met de studie. Ik zag ook niet zo goed hoe ik als 21-jarige al die grote mensen problematiek kon oplossen en ik vond ook dat ik levenservaring miste.

Na diverse werkzaamheden ben ik leidinggevende in een kinderdagverblijf geworden. Dit vond ik erg leuk en afwisselend werk. Organiseren, administratieve zaken en zorgen dat de leidsters, kinderen en de ouders het naar hun zin hadden. Dit werk heb ik ongeveer vijftien jaar met heel veel plezier gedaan.

Maar rond mijn veertigste begon er iets te kriebelen. Blijf ik dit mijn hele leven doen of zoek ik een nieuwe uitdaging. Mijn interesses in spiritualiteit en bewustwording kwamen weer boven. Mijn keuze viel toen op het Cico (Centrum voor intuïtieve en creatieve ontwikkeling) en Holos, academie voor massagetherapie.

Hier ging het om ervaren. Over contact. Over jezelf mogen zijn. Geen adviezen geven en krijgen. Naar elkaar luisteren. Hier had ik altijd naar verlangd en tegelijkertijd was het vreemd omdat ik dit niet gewend was. Geen adviezen krijgen, gaf een vreemd soort houvastloosheid. Wat werd er van mij verwacht? Waar moest ik aan voldoen? En wat was hier het nut van?

Al deze vragen vonden een plek toen ik ze in een groter kader kon plaatsen. Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh, een boeddhistisch Zenmonnik en vredesactivist. Na een mindfulnesstraining, ben ik gaan mediteren in een sangha in zijn traditie. Ik heb een tweejarig traject gevolg om lid te worden van de Orde van Interzijn, een lekenorde die samen met monniken en nonnen over de hele wereld zijn visie leven en uitdragen. Ik ben co-begeleider van de sangha-avonden.

Ik laat mij inspireren door bovengenoemde traditie en werk vanuit compassie en een holistische visie, dat wil zeggen dat er aandacht is voor diverse lagen in jou, je lichaam, je geest, emoties, relaties en zingeving. Ik heb geen oplossing voor je, maar begeleid je in het vinden van je eigen wijsheid door lichaamsgerichte therapie.

 

Volg mij op Social Media:

Holos, academie voor massagetherapie

4 jarige HBO opleiding. Diverse massagevormen, therapeutische ontwikkeling en module trauma en regulatie.

Focusing

Innerlijk luisteren met gewaarzijn en compassie, voor verdieping van het contact met jezelf

Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

2 jarig traject bij de Orde van Interzijn, jaartraining en retraites bij het EIAB en Plum Village.

Cico, Centrum voor intuïtieve en creatieve ontwikkeling

Healing opleiding en diverse losse trainingen.

Wat cliënten zeggen

Ik ben bij Marijke gekomen toen ik erg veel last had van mijn armen. Ik was al bij een andere therapeut geweest, die mij vertelde dat ik helemaal in het doen was beland. Ik wilde niet meer in therapie, maar wel gemasseerd worden. Doordat Marijke mijn armen liftte en zachtjes heen en weer schudde, ging ik voelen dat ik heel veel vast hield in mijn armen. Het voelde als controle houden. Na een paar sessies, kon ik al veel meer loslaten. En dat had ook invloed op de rest van mijn leven. Mijn armen doen geen pijn meer. Marijke heb ik als empatisch en begripvol ervaren. Ze geeft je alle ruimte om te ervaren.

Sanne

Wil jij ook graag meer zicht in jezelf?

Neem dan contact op voor een afspraak.